Известие

Collapse
No announcement yet.

не може да вдигне 200 алфа 156 1.8 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами незнам с какви скорости съм но по километраж за да бъда много точен спира на 198 или малко преди 200км/ч,другото странно е че не върти гуми при тръгване на 1-ва от около 5000-6000об/мин в смисъл върти двете гуми не повече от 5-10метра,доста сме се чудили над това но е така,иначе при скоро пробване стигна 220 по километраж без задъхване!
    alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Ами незнам с какви скорости съм но по километраж за да бъда много точен спира на 198 или малко преди 200км/ч,другото странно е че не върти гуми при тръгване на 1-ва от около 5000-6000об/мин в смисъл върти двете гуми не повече от 5-10метра,доста сме се чудили над това но е така,иначе при скоро пробване стигна 220 по километраж без задъхване!

Comment

Въртенето на гуми не е никакъв показател!

Comment

Незнам ама като гледам как със стокови 1.8 ТСи правите тези километри и се чудя много , аз мойта какво ли не и сложих и ревизия на двг съм правил абе всичко е сменено и това 220 си е доста трудна мисия,а съм с 2.0 ТС сигурни ли сте , че тия 220 са 220 по ГПС , защото мойта дава 1 км разлика с ГПС.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

На 230 по километраж,ми дава на Гпс 228км/ч!По мотора има сменени само свежи и дебитомер,скоро му предстои ревизия че вече взе да омалявя,или аз просто много съм и свикнал !

Comment

Първоначално публикувано от assassin's Покажи съобщение
              На 230 по километраж,ми дава на Гпс 228км/ч!По мотора има сменени само свежи и дебитомер,скоро му предстои ревизия че вече взе да омалявя,или аз просто много съм и свикнал !
              Ти си свикнал ами похвално колега, радвай се при мен най-вероятно заради 215/45/17 гумите идва това по-трудно дигане на 220-230
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

С моята по километраж макс съм вдигал 230, но като дойде баира взе да умалява.. Тва с 15-ки, а за отклонението със сигурност реалната скорост е 5-10% надолу. Всички коли са така.
                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Ето ви малко за размишления и то на газ!
                  Attached Files
                  Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                  Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                  Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                    Ето ви малко за размишления и то на газ!
                    това че е на газ не е фактор, лично съм питал за ГИ и всичко които слагат ГИ казват по-бавно набира но дига МАКС спееда , който се дига и на бенз, много са факторите за макс скорост , асфалта е от значението дебит на гумите и какво ли още не както се каза дори и кора под двг е помощ , такаче мисля , че колегата може и да дигни над 200 просто при др обстоятелства.

ЕДИТ: Времето е много лошо а и не обичам да карам с 200+ но бих си направил теста да ви кажа колко ще хвана с 2.0 ТС + чип и олекотена шайба и всички даттчици сменени и чисто нови дензо свещи.

EDIT2: А и пак казвам тествайте си колите с 100 км колко отклонение дават на ГПС , защото на теб може да ти пиши на км 220 а на моя 210 тогава ти става ясно , че да караш с мойте 230 ти трябва да караш с 240 ... има го и тоя факт
                    Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 00:19.

Comment

в петък чистих дебитомера и дросела и днес ходих до софия и на връщане беше суха и празна магистралата и реших да видя дали има разлика настъпих я и вдигна 205 като е малко нанагорно но съм решил да махна катализатора на снимката съм отбелязал какви бяха показанията на уредите
                      Attached Files
                      Last edited by totii; d.m.y г., 18:16.
                      sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

Извинете че се намесвам ама май на т.спарка му трябва попътен вятър и еднo малко платно за скорости над 200-210км/ч, така че не ги напъвайте толкова. Една кола според мен трябва да се кара с такава максимална скорост с която е спряло доброто ускорение. Или казано иначе ако колата върви ( набира) добре до 200,а след това почва да уsкорява мудно,значи това е скоростта до която двигателя се чувства добре.
                        Last edited by don_pepone; d.m.y г., 20:45.
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                          това че е на газ не е фактор, лично съм питал за ГИ и всичко които слагат ГИ казват по-бавно набира но дига МАКС спееда , който се дига и на бенз, много са факторите за макс скорост , асфалта е от значението дебит на гумите и какво ли още не както се каза дори и кора под двг е помощ , такаче мисля , че колегата може и да дигни над 200 просто при др обстоятелства.

ЕДИТ: Времето е много лошо а и не обичам да карам с 200+ но бих си направил теста да ви кажа колко ще хвана с 2.0 ТС + чип и олекотена шайба и всички даттчици сменени и чисто нови дензо свещи.

EDIT2: А и пак казвам тествайте си колите с 100 км колко отклонение дават на ГПС , защото на теб може да ти пиши на км 220 а на моя 210 тогава ти става ясно , че да караш с мойте 230 ти трябва да караш с 240 ... има го и тоя факт
                          Моята е с обикновенна газова-пак размишления...
                          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                            Моята е с обикновенна газова-пак размишления...
                            Ами тяна бензин не може да ги вдигне толкова, и за това ги вдига на газ. ШЕГУВАМ се.
                            А сега в някой случаи обикновеното газово може да е по добре от инжекциона. Инжекциата е ограничена в дебита от дюзите (ама е по икономична) а обикновената ако и отвиеш леко врътката да не гърми и още четрърт оборот за ряз и то на високите обороти може да се храни по добре и от бензина, което е често срещано при карбураторните двигатели с отвита газ вървят повече от колкото на бензин
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Аз пак мисля , че за 1.8 ТС сток 208-210 е напълно нормално имайки предвид мойта колко дигаше преди олекотената шайба ( нз аз питах вече един път питам и пак олекотената шайбаа намаля ли топ скороста заради олекотяване на мотора и намаляне на неговата инерция? ). Както казах топ скороста която съм дигал е била 225 общо 3ма души с откачена ламбда и катализатор но без олекотена шайба , след шайбата колата и катализатора и сондата колата тръгна много по-добре да бяга , усетих доста положителна разлика , но топ скороста ми падна на същия път трудно дигах над 216...

Comment

Аз пак мисля , че за 1.8 ТС сток 208-210 е напълно нормално имайки предвид мойта колко дигаше преди олекотената шайба ( нз аз питах вече един път питам и пак олекотената шайбаа намаля ли топ скороста заради олекотяване на мотора и намаляне на неговата инерция? ). Както казах топ скороста която съм дигал е била 225(и можеше още поне до 230 100%) общо 3ма души с откачена ламбда и катализатор но без олекотена шайба , след шайбата и катализатора и сондата колата тръгна много по-добре да бяга , усетих доста положителна разлика , но топ скороста ми падна на същия път трудно дигах над 216...

EDIT:В момента съм и с чип но е много мокро и не искам да си правя експерименти сега.

Comment

Working...
                                X